Rubriky
Delfínovinky

DelfíNOVINKY č.2 – říjen 2023

Milí rodiče, skautíci a přátelé 93.OVS Delfíni!
Měsíc utekl jako voda a my jsme zde opět s dalšími Delfínovinkami!

🚶1. Akce budoucí: Opět přinášíme seznam akcí, jež se budou konat do dalších Delfínovinek.

25.-29. října se o podzimních prázdninách uvidíme na podzimní výpravě. Jedná se spíše o takový tábor a letos se vypravíme do Bělé pod Bezdězem. Tato akce je vhodná i pro nové členy oddílu. INFO

Zároveň to znamená, že se 25.10. neuskuteční schůzka Hnědých Vyder a Potápek.

4. listopadu proběhne brigáda, při níž zase o něco vylepšíme naši klubovnu. (družiny: Žraloci, Plejtváci, Rejnoci, Kosatky)

11. listopadu se vypravíme na oddílovou výpravu jako celý oddíl, je to tedy ideální příležitost se seznámit s dalšími či novými členy oddílu :). 

 2. Akce proběhlé:

9. září jsme se zúčastnili ČPV (Český pohár vodáků) Úhlava. Celkem nás bylo 11 a vyzkoušeli jsme si, jaké to je jet divočejší vodu s projížděním branek :).

16.-17. září se uskutečnil cyklisťák (výlet na kolech) pro skauty a skautky a ujeli jsme přes 40 kilometrů! (družiny: Žraloci, Plejtváci, Rejnoci a Kosatky)

16. září se konala výprava pro vlčata a žabičky, na níž jsme se podívali na vodní hrad Švihov a ušli krásných 13 km. (družiny: Hnědé Vydry a Potápky)

28. září jsme na závodě Napříč Prahou přes tři jezy získali třetí místo a naše další dvě posádky si závod taky patřičně užily!29. září-1. října byla vícedenní výprava skautů a skautek, kde jsme se vypravili ze Starého Plzence přes Radyni do Rokycan.

 3. Archiv Delfínovinek:
Zároveň jsme vylepšili naše webové stránky, kde nově najdete i archiv Delfínovinek.
Najdete na  tomto odkazu.

 4. Rada od Delfínů:
A na konec nová část našich Delfínovinek, kde se s vámi vždy podělíme o něco ze skautské praxe.Dneska jsme si pro vás připravili radu, jak sbalit batoh.


Nejprve je dobré si uvědomit, do jakých podmínek plánujeme vyrazit. Pokud například plánujeme jet v zimě, tak přibalíme teplé oblečení.
Mezi věci, které si obvykle budete balit, budou určitě patřit tyto věci:

Karimatka, spacák, ešus, hrneček, příbor, věci na spaní, oblečení na ven i na dovnitř, teplé oblečení, spodní prádlo a ponožky na počet dní, pláštěnka, nepromokavá obuv, mikina, bunda, baterka, hygiena (kartáček, pasta, hřeben…), nějaký papír a psací potřeby.

A teď jakým způsobem sbalit jednotlivé věci do batohu.
Dospod spacák a boty, pak bundu, mikinu, zbytek oblečení – jde o nejobjemnější a nejtěžší věci, které během dne nepotřebujete a vyndaváte si je třeba až před spaním.
Na záda ešus a třeba hygienu, aby batoh byl vyvážený a nebyl na jedné straně těžší – například pokud si berete více flašek s pitím, je lepší upíjet střídavě z obou, aby byl batoh stále vyvážený a nebyla jedna strana těžší.
Na vrchu batohu si necháme věci, které je pravděpodobné, že budeme během dne potřebovat.
Karimatku připneme z venku, aby vevnitř nezabírala zbytečně místo.
Nikdy s sebou nebereme zbytečnosti, které víme, že nebudeme potřebovat.

Na závěr ještě patří velký dík Značce za pomoc s touto novou částí Delfínovinek :D.

S vřelým pozdravem
za tým Delfínovinek a 93. OVS Delfíni
Rohlik (Jiří Brouček) a Pomněnka (Anna Volfová)Pokud nevíte, co jsou to Delfínovinky, podívejte se na úvod prvních Delfínovinek ZDE

Napsat komentář